Adliayob – Sebuah Catatan Teknologi

September 27, 2011

ChurpChurp Lebih Baik Dari Nuffnang?

Filed under: Uncategorized — adliayob @ 5:45 am

Iklan dari Churp-Churp: Now you can earn rewards by sharing through facebook and twitter with CHURPCHURP!!!.

Malam tadi mata saya tak berapa mengantuk. Kadang-kadang, bila menjadi blogger seperti saya, ‘penyakit’ susah nak tidur memang datang. Adakalanya ‘penyakit’ ini menyebabkan saya rasa seperti Superhero! Maklum sahajalah, waktu siang saya tidur dan bermula jam 5.00 ptg hingga ke 5.00 pagi – Masa untuk berkarya di depan komputer!

Apa yang selalu saya buat di depan komputer pada waktu malam hingga ke pagi?

(1) Menyemak blog SymbianKu.com
(2) Buka FaceBook/Twitter dan melayan status-status kawan-kawan
(3) Menulis catatan artikel seterusnya di SymbianKu.com – Biasanya jarang siap dan kalau pun siap, ia mengambil masa dalam 2-3 hari untuk ‘berpuas-hati’ terhadap apa yang saya tulis.
(4) Masuk ke GSMARENA.com dan ALLABOUTSYMBIAN.com
(5) Mempersiapkan kerja-kerja tertangguh yang masih wujud pada software Pinnacle Studio dan Adobe ImageStyler/Photoshop.
(6) Membayar semua tanggungan di M2U.
(7) Membalas email-email dari pembaca SymbianKu.
(8) Bermain ‘Plants VS Zombies’ – betul beb.. game ni membuatkan saya tak boring!
(9) Masuk Wikipedia atau mencari data-data tentang sesuatu kajian yang saya minati… dan…
(10) MENYEMAK AKAUN NUFFNANG saya!

Pada malam ini, saya telah ‘cash-out’ RM51.50 lagi dari Nuffnang. Ini merupakan ‘cash-out’ kedua untuk saya dari blog SymbianKu.com (pada tahun ini). Walaupun tidak tinggi nilainya berbanding blog tuan-tuan sekelian, namun NuffNang telah menyebabkan saya berpuas hati dengan servisnya itu.

Ini sebenarnya menjawab persoalan rakan-rakan yang lain terhadap saya selama ini: “Adli, betul ker NuffNang bayar duit kepada blogger? Pernah ker kau dapat duit?”. Namun, pada malam ini tangan saya gatal nak menyentuh seekor BURUNG BIRU bernama CHURP-CHURP yang berada di atas status NuffNang saya.

Baiklah. Saya sebenarnya ingin bertanyakan kepada anda yang membaca karangan ini: Benarkah dakwaan sesetengah pihak tentang ChurpChurp membayar LEBIH dari NuffNang? Ada tak sesiapa yang pernah dapat duit dari ChurpChurp?

Memang saya ada juga membaca dari banyak blog tentang ChurpChurp ini. Tetapi, sebenarnya saya perlukan info dan feed dari anda, selaku pembaca blog ini. Persoalan yang bermain dalam fikiran saya ialah – Bagaimanakah mereka (ChurpChurp) membayar blogger? Kalau macam NuffNang saya faham. Sekurang-kurangnya anda perlu meletakkan satu iklan di blog anda dan menunggu orang KLIK iklan tersebut.

Walaubagaimanapun, oleh sebab saya dah TERJEBAK menekan dan mengisi data-data yang diperlukan oleh ChurpChurp, maka apa yang boleh saya buat ialah tunggu dan lihat. Anda bagaimana? Sudahkah anda mendapat pembayaran dari ChurpChurp?

Nak tahu lebih lanjut tentang ChurpChurp dan terjebak macam saya? KLIK SINI!

Entahlah… harap ada orang yang akan berikan komen (panduan) untuk saya terhadap entri ini.

Tinggalkan Komen »

Tiada komen.

Suapan RSS untuk komen-komen bagi kiriman ini. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.

%d bloggers like this: