Adliayob – Sebuah Catatan Teknologi

November 1, 2009

SymbianKu Kini Melebihi 10 Ribu Pengunjung Sebulan!

Filed under: Cakap-Cakap Symbian — adliayob @ 5:10 pm
Tags:

symbianku-stats

5 Mei 2009 merupakan tarikh penting buat blog ini kerana dengan rasminya telah berpindah ke DOMAIN sendiri iaitu www.symbianku.com. Perkara pertama yang menjadi masalah kepada perpindahan ini ialah – kebanyakkan pengunjung masih lagi tetap mengunjungi blog lama ini.

Untuk 2 bulan pertama iaitu Mei dan Jun 2009, nampaknya SymbianKu masih lagi terkapai-kapai mencari pengaruh di alam cyber ini. Hits blog lama (blog ini) sebanyak 4800+ sebulan tidak dapat dicabar oleh domain yang baru.

Namun segala-galanya telah berubah SEMALAM (31/10/2009) kerana SymbianKu telah mencatatkan kemasukkan pengunjung melebihi 10,000 (sepuluh ribu) hits sebulan! Satu pencapaian yang tidak saya duga untuk sebuah domain yang baru!

Blog Symbian Malaysia juga telah melangkah ke satu aras yang lebih tinggi dengan memperkenalkan ‘pertandingan’ untuk semua pengunjung. Pertandingan tersebut (Menangi FExplorer Pro v2.00) telah mendapat sambutan yang menggalakkan dan setakat ini kami sudah mendapat 2 pemenang. Ya… tinggal SATU tempat sahaja lagi kerana syarikat pengeluar FExplorer Pro iaitu SBSH.net menyediakan 3 hadiah.

Kebanyakkan pengunjung telah cuba memasuki pertandingan ini, namun terkandas pada SOALAN NO.3 yang agak ‘tricky’ dan memerlukan mereka untuk ‘search’ artikel-artikel lama di SymbianKu.com.

Sesungguhnya dengan capaian hits sebanyak 10 ribu pengunjung ini memberikan semangat baru untuk saya menulis dengan lebih serius lagi dan berkongsikan ilmu Symbian kepada anda semua. Terima kasih!

Tinggalkan Komen »

Tiada komen.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.

%d bloggers like this: